Uslovi registracije domena

Opšte uslove o registraciji naziva nacionalnih Internet domena možete pogledati ovde.

.RS domeni

10. marta 2008. godine je počela registracija .rs domena.

Domen sa .rs ekstenzijom možete registrovati na period od najviše 10 godina, a najmanje godinu dana.

Domen Ko može da registruje
.rs Pravna i fizička lica
.co.rs Pravna lica
.org.rs Pravna lica
.edu.rs Obrazovne ustanove i organizacije
.in.rs Fizička lica

Naziv .rs domena može da sadrži cifre (0-9), slova engleskog alfabeta (a-z) i crticu (-). Dužina naziva ne sme biti kraća od 2, niti duža od 63 znaka. Naziv ne sme da sadrži crticu na početku ili kraju (primer: "www.-domen-.rs") i ne sme da sadrži dve uzastopne crtice na trećoj i četvrtoj poziciji (primer: www.do--men.rs).

.СРБ domeni

Od 01. avgusta 2012. počela je slobodna registracija .срб domena.

Ćirilički internet domen .СРБ je novi, drugi nacionalni domen Republike Srbije. Deo je porodice internacionalizovanih naziva domena (Internationalized Domain Name - IDN), odnosno naziva domena koji nisu napisani engleskim alfabetom.

Domen Ko može da registruje
.срб Pravna i fizička lica
.пр.срб Pravna lica
.орг.срб Pravna lica
.обр.срб Obrazovne ustanove i organizacije
.од.срб Fizička lica

Nazivi srpskih ćiriličkih internet domena, pored 30 slova srpske ćirilice (a-š), mogu da sadrže i cifre (0-9) i crticu (-). Ne smeju da sadrže crticu na početku ili kraju, kao ni dve uzastopne crtice na trećoj i četvrtoj poziciji. Naziv .СРБ može da sadrži najviše 63 ASCII znaka posle ACE kompatibilne konverzije.

Detaljnije o uslovima i pravilnicima vezanim za registraciju .rs domena možete pogledati na sajtu Registra nacionalnih Internet domena Srbije RNIDS.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati putem kontakt formulara na našoj kontakt stranici.

Registracija internacionalnih domena
(com, net, org, biz, info, tv, co, eu...)

Za registraciju internacionalnih domena osim vaših osnovnih podataka, nema potrebe za nekom posebnom dodatnom dokumentacijom.

Nazivi domena mogu biti znakovni nizovi dužine 1-67 znakova uključujući i ekstenzije .com, .biz, .info, .org i .net. Nazivi koriste podskup Latin-1 (USA) skupa znakova, i to: slova (A-Z), brojeve (0-9) i crticu (-). Naziv domena ne sme da počne, niti da se završi crticom.